Jan en Edwin.

Twee oude vrienden die elkaar gevonden hebben in een zakelijk (voetbal) avontuur.

Eerder.

Zo’n twintig jaar geleden werden zij kantoor collega’s en daar ontstond hun vriendschap. Lief en leed werden gedeeld. Plezier werd gemaakt en verdriet werd genomen. De week doorkomen was soms een worsteling maar de beloning aan het einde van die week was telkens weer zoet… de vrijdagmiddag borrel. Of beter gezegd, het halve uurtje voorafgaand aan die borrel. Het was namelijk niet de borrel zelf, waar zij de hele kantoorweek naar uit zaten te kijken. Het was vooral die korte aanloop naar de borrel toe.

De borrel begon om vijf uur, maar al om half vijf trokken Edwin en Jan hun eerste biertje open. Dat mocht van de baas. Over dat soort dingen werd gelukkig niet moeilijk gedaan. Het opentrekken van dat eerste biertje ging al spoedig gepaard met een ritueel. Al vrij snel namelijk, hadden Edwin en Jan in de gaten dat zij in dezelfde ‘God’ geloofden…… Diego Armando Maradona!

Het beeldscherm vol cijfers en gezeik werd omgewisseld voor een beeldscherm vol hoogtepunten van deze ‘God’. Steevast beginnend en eindigend met deze mythische video; Maradona – Live is life – YouTube.

Na het kippenvel en de tranen in de ogen werd de vrijdagmiddagborrel vol hernieuwde energie aangevangen. De – voetbal liefhebbende – leeftijdgenoten van Jan en Edwin, zullen zich herkennen in de liefde voor Maradona. De jongeren voetballiefhebbers waarschijnlijk minder. Maar dat geeft niets. Er zijn nu weer nieuwe voetbal ‘Goden’.

Het collega zijn eindigde. De vriendschap niet.

Waar kwamen Edwin en Jan dan weer samen in dit verhaal?

Toen Jan in de winter van 2023 Buenos Aires bezocht raakte hij al snel gepassioneerd door de stad en eenmaal terug in Nederland kon hij niet wachten om zijn passie voor de stad met Edwin te delen. Dat delen bleek gemakkelijker te zijn dan gedacht. Alleen al bij het horen over de Maradona muurschilderingen, het bezoeken van het Boca Juniors stadion, de dynamiek van Buenos Aires en de beleving die de Argentijnen bij het voetbal hebben, wist Edwin genoeg. Hij – een voetballiefhebber pur sang- moest er ook naar toe; en snel.

Niet veel later stapte Edwin op het vliegtuig en vloog hij een van de mooiste weken van zijn leven tegemoet. Wat een (voetbal) beleving. Wat een feest. Wat een stad. Toen Edwin weer terug was in Nederland werden de krachten gelijk gebundeld. Jan had zijn relaties in Buenos Aires en Edwin zijn ervaring met de verkoop van voetbalwedstrijden. Samen gingen zij in hun liefde voor de stad en voor het voetbal in Buenos Aires. Vamos Boca werd geboren.

Na een succesvol verlopen begin van de zaken in Argentinië wordt Brazilië aan het programma toegevoegd en de rest van Zuid Amerika volgt.

Vamos Boca! Vamos Brasil! Vamos Sur America!