Het absolute summum voor elke voetballiefhebber zijn natuurlijk de wedstrijden tussen Boca Juniors en River Plate. En dan met name de wedstijd in La Bombonera, het stadion in de wijk La Boca. In dit artikel vind je alle info voor een bezoek aan de Superclásico tussen Boca Juniors en River Plate

Dit is de historie van de Superclásico

In het Argentijnse voetbal zijn er 5 clubs die van oudsher benoemd zijn tot een Grande. Vijf clubs, dus men spreekt wel van de Cinco Grandes. Deze clubs zijn Boca Juniors, Independiente, Racing Club, River Plate en San Lorenzo. Deze clubs wonnen in de vorige eeuw bijna alle titels, maar de laatste jaren steken er eigenlijk nog maar twee clubs bovenuit: Boca Juniors en River Plate.

De oorsprong van beide clubs liggen in de wijk La Boca. Mede door ruimtegebrek heeft River Plate besloten om de wijk te verlaten en zich te vestigen in een ander deel van de stad. Hier werd het stadion El Monumental gebouwd, het stadion waar de finale van 1978 werd gespeeld en Rob Rensenbrink Oranje bijna wereldkampioen had gemaakt.

Het deel van de stad waar River Plate nu huisvest is een rijker deel van de stad. En om deze reden is El Monumental ook een stadion waar je zonder zorgen naartoe kan gaan op de wedstrijddag. Dit in tegenstelling tot de het stadion van Boca Juniors, La Bombonera. De wijk La Boca is de wijk van de havenarbeiders en dit betekent dus een ander slag mensen. De hoofdstraten in de wijk zijn redelijk veilig, maar in de zijstraten kun je je beter niet begeven in de avonduren.

De clash tussen Boca Juniors en River Plate is dus niet alleen een clash tussen de meest succesvolste clubs van Argentinië. Het is ook een clash tussen arm en rijk. Dit kwam ook weer tot uiting in het supportersgeweld. Dit werd namelijk steeds heftiger met vaak gewonden en af en toe doden tot gevolg hebbend. Supportersgeweld was niet alleen bij deze wedstrijd normaal, maar door heel Argentinië. Dit maakte dat de Argentijnse voetbalbond AFA besloot om geen uitsupporters meer toe te staan bij de wedstrijden in het algemeen, maar dus ook bij deze wedstrijd, de Superclásico.

Wil jij de Superclásico Boca Juniors – River Plate bezoeken?

Het bijwonen van een Superclásico is de droom van elke voetballiefhebber en dan met name de wedstrijd in La Bombonera. Het is alleen vrij moeilijk om aan kaarten te komen voor wedstijden van Boca Juniors en al helemaal voor de Superclásico tegen River Plate.

De kaartverkoop van Boca Juniors is in handen van de verschillende supportersgroepen. Om contact te krijgen met deze supportersgroepen is het belangrijk dat je weer over de juiste contacten beschikt. Er zijn een aantal toeristenbureautjes die handelen in kaarten tussen supporters en toeristen. Onnodig te zeggen dat je teleurgesteld kan worden qua prijs en de zekerheid van kaarten.

Naar de Superclásico met Vamos Boca!

En daar tonen wij onze meerwaarde. Wij werken samen met lokale agenten in Buenos Aires en deze agenten beschikken over de contacten. Dat maakt dat wij als als Nederlandse reisorganisatie voetbalreizen kunnen aanbieden naar Boca Juniors en natuurlijk de Superclásico tegen River Plate. Daarbij is het zo dat wij jou compleet ontzorgen. Je wordt naar de wedstrijd gebracht en uiteraard ook weer opgehaald en naar je hotel gebracht. Daarbij is je voetbalreis naar Boca Juniors inclusief een hotel in een goed deel van de stad en liggen er bij aankomst een Argentijnse Sim kaart en een OV pas voor je klaar.

Dus, wil jij de wedstrijd tussen Boca Juniors en River Plate bezoeken? Ben jij die pure voetballiefhebber? Klik dan op de volgende link: Vamos!

La Bombonera
Boek hier je voetbalreis naar Boca Juniors